Pandolo turnir »Koza Nostra«

Kaj predstavlja turnir Koza nostra?

Turnir »Koza Nostra« je mednarodni pandolo turnir, ki ga od leta 2011 prireja KŠD Dolga Štorija. V KŠD Dolga Štorija si z organizacijo turnirja prizadevamo ustvariti kvalitetno športno in družabno aktivnost za udeležence vseh starosti ter predstaviti igro, ki je bila včasih del vsakdanjika. Naš cilj je, da bi sam turnir postal vsakoletni tradicionalen dogodek, ki bo združeval generacije in pripomogel k ohranitvi kulturne dediščine našega skupnega prostora.

Potek turnirja

Turnir »Koza Nostra« se odvija na travnati površini na ŠRC Bonifika v Kopru. Dogajanje se prične s turnirjem otroških ekip. Po zaključku le tega in podelivi nagrad otroškim ekipam, sledi otvoritev turnirja z mimohodom in predstavitvijo nastopajočih ekip. Tekmovalni del je sestavljen iz skupinskega dela, od koder se najboljše štiri ekipe uvrstijo v izločilni del, ki da zmagovalca turnirja. Sledi podelitev nagrad ter druženje vseh nastopajočih. Turnir se točkuje po pravilih Zveze društev igre pandolo Slovenije ter je uradni turnir Lige pandolo Slovenije.

Pokali turnirja

Na turnirju "Koza Nostra" se vsako leto podeljujeta dva prehodna pokala: pokal "Koza Nostra", ki se podeljuje zmagovalcu turnirja v hrambo za eno leto, in pokal "Dolga Štorija", ki se ravnotako podeljuje v hrambo za eno leto ekipi, ki se najbolj izkaže v fair-playu.

Prehodni pokal "Koza Nostra 2011"


Prehodni pokal turnirja med leti 2011 in 2015 je delo obalnega umetnika Francija Škapina. Glavni del predstavlja stilizirano kozo, od katere dobiva tudi turnir ime, podstavek je narejen iz 500 let starega hrasta. Na sprednjem delu postavka je ploščica z imenom in logotipom turnirja, na zadnji strani pa je prostor za ploščice z imeni in letnicami zmagovalcev. Leta 2015 je ekipa Mazza La Panda, Panda Utd., tretjič zapored osvojila pokal in tako postala njegova trajna lastnica.

Prejemniki prehodnega pokala "Koza Nostra 2011"

2011  Mimoza, Hrvatini
2012  Mimoza, Hrvatini
2013  Mazza La Panda, Panda Utd., Istra sever
2014  Mazza La Panda, Panda Utd., Istra sever
2015  Mazza La Panda, Panda Utd., Istra sever

Prehodni pokal "Koza Nostra 2016"


Pokal, ki je zamenjal predhodnega, v trajno last predanega pokala "Koza Nostra 2011", je delo člana društva Damjana Juriča. Od predhodnika se razlikuje predvsem v uporabljenih materialih, saj je v celoti izdelan iz lesa (smreka, hrast). Visok je nekaj več kot 45 centimetrov. Glavni del je sestavljen iz osmih plošč, ki se postopno iz sredine manjšajo, s tem pa ustvarijo stilizirano tridimenzionalno obliko kozje glave. Plošče so pobarvane v barve društva (bela, modra, rdeča, črna). Podstavek je sestavljen iz petih hrastovih plošč, ki na treh straneh dobijo obliko stopničk, na četrti strani pa se končajo v ravni ploskvi, na kateri je tudi prostor za ploščico z imenom in logotipom turnirja. Na stranskih stopnicah je prostor za ploščice z imeni ekip zmagovalk turnirja.

Prehodni pokal "Koza Nostra 2016", za razliko od prejšnjega, ni mogoče osvojiti v trajno last. Ekipi, ki bi uspelo ponoviti trikratno zaporedno zmago pa v zameno pripada replika v zmanjšani velikosti.

Dosedanji prejemniki prehodnega pokala "Koza Nostra 2016"

2016 Robe Varie, Piran 

Prehodni pokal za Fair-play "Dolga Štorija"

Prehodni pokal "Dolga Štorija" se od leta 2013 podeljuje ekipi, ki med nastopanjem na turnirju najbolj izkaže v duhu plemenitega športa, spoštovnju nasprotnikov, sodnikov ter igre same. Pokal "Dolga Štorija" je delo člana društva Damjan Juriča in predstavlja logotip društva - nasproti si stoječi leseni kozi, povezanimi z vrvjo, stojijo na lesenem podstavku, kjer bela podlaga, preko modre črte, preide v rdeč trak. Na levem delu rdečega traku je ploščica z imemom turnirja, na desnem delu pa tri okrogle luknje, ki zaključijo logotip društva. Med ploščico in luknjami je prostor za ploščice z imeni in letnicami prejemnikov pokala.
Prehodni pokal "Dolga Štorija" je unikum svoje vrste, saj je edini prehodni pokal, ki se podeljuje za fair-play na turnirjih, ki štejejo za državno prvenstvo v igri pandolo.

Dosedanji prejemniki prehodnega pokala "Dolga Štorija"

2013 Panda La Mazza, Panda Utd., Istra sever
2014  Baronessa, Škocjan
2015 Prekmurski Pandolaši, Črenšovci
2016 Strupene Gosenice, Ljubljana 

 

Podporniki turnirja

Stran uporablja piškotke, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo

Sprejemam
Facebook

Sledite nam tudi na uradni facebook strani KŠD Dolga Štorija.

Youtube

Oglejte si videoposnetke na našem uradnem kanalu na portalu Youtube

Postanite podpornik

Želite postati naš podpornik?

Kontaktirajte nas!

Pišite nam

Bi želeli sodelovati z nami, vas zanimajo naše aktivnosti?

Pišite nam na

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Postani član!

Včlani se v KŠD Dolga Štorija in postani del mladega kolektiva, ki želi aktivno preživljati prosti čas ter ohranjati tradicijo in kulturno dediščino slovenske Istre.

Več o tem...

Podporniki društva

Poleg članom in sorodnim društvom, ki podpirajo naše delovanje gre posebna zahvala podpornikom društva in donatorjem naših aktivnosti.

 

 

Podporniki...

Naključne fotografije