Razsežnosti delovanja

Kulturno in športno društvo Dolga Štorija si je s pričetkom delovanja zastavilo nekaj smernic, ki jim bo sledilo pri uresničevanju svojih nalog.

Osnova smernica je samostojnost pri organizaciji lastnih dejavnosti, predvsem pri razvoju igre pandolo. Ravno zato smo se leta 2011 vključili v Zvezo društev igre pandolo Slovenije, kjer bomo lahko učinkovito vplivali na dolgoročni razvoj same igre ter njene popularizacije v domačem, kot tudi širšem okolju. Razvoj ter ohranjanje igre sta primarna kratkoročna cilja društva. Igra pandolo je trenutno popularna predvsem pri starejših ljudeh, mi bomo skušali slednjo približati mlajši populaciji, saj bomo le tako lahko ohranili igro pandolo tudi na dolgi rok. Naša želja je, da mladina postane ciljna publika pri pandolu.

Med primarnimi cilji je tudi obujanje gorništva, zato smo pod okrilje društva sprejeli tudi Istrski planinski odsek. Omenjeni odsek je pred leti aktivno deloval, združeval pa je gornike ter pohodnike na ljubiteljskem nivoju. Obuditev odseka bo društvu doprinesel dodatno ponudbo za člane, ki želijo aktivno preživljati prosti čas.

V prihodnjih letih bi želeli razvijati tudi druge dejavnosti, ki so del našega območja. Med dejavnosti, ki jih v prihodnje želimo vključiti v sklop društva so predvsem kolesarstvo ter jadranje, v kasnejših letih pa bi lahko vključili tudi druge kulturne in športne dejavnosti, ki so tradicionalne v našem okolju. S širitvijo članstva se nam bodo odpirale tudi povsem nove dejavnosti, ki bi lahko bile dodana vrednost za prihodnost delovanja v našem okolju. S sodelovanjem z lokalno skupnostjo, obalnimi občinami ter sorodnimi društvi bomo uresničili naše cilje.

Stran uporablja piškotke, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo

Sprejemam
Facebook

Sledite nam tudi na uradni facebook strani KŠD Dolga Štorija.

Youtube

Oglejte si videoposnetke na našem uradnem kanalu na portalu Youtube

Postanite podpornik

Želite postati naš podpornik?

Kontaktirajte nas!

Pišite nam

Bi želeli sodelovati z nami, vas zanimajo naše aktivnosti?

Pišite nam na

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Postani član!

Včlani se v KŠD Dolga Štorija in postani del mladega kolektiva, ki želi aktivno preživljati prosti čas ter ohranjati tradicijo in kulturno dediščino slovenske Istre.

Več o tem...

Podporniki društva

Poleg članom in sorodnim društvom, ki podpirajo naše delovanje gre posebna zahvala podpornikom društva in donatorjem naših aktivnosti.

 

 

Podporniki...

Naključne fotografije