PREHODNI POKAL KOZA NOSTRA GRE PRVIČ V PIRAN

ZAKLJUČEN  ŠESTI PANDOLO TURNIR »KOZA NOSTRA«

  

V soboto, 10. 9. 2016 se je na zunanjih površinah Športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru zaključil jubilejni šeti Pandolo turnir “Koza Nostra” v organizaciji Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija iz Kopra. Turnir, ki je osrednja prireditev društva je z leti postal najbolj priljubljen Pandolo turnir sezone. Zmagala je »piranska« ekipa Robe Varie in prejela prehodni čisto novi prehodni pokal Koza Nostra.


Dogajanje se je pričelo ob 10. uri z otvoritevjo turnirja z mimohodom in predstavitvijo devetih nastopajočih ekip. Spremenljivo vreme, zanimive tekme ter športno vzdušje so bili lepa kulisa osmega turnirja sezone. Med igro seveda ni manjkalo dobrih udarcev, spektakularnih obrambnih akcij, pa tudi nekaj vroče krvi v najbolj napetih trenutkih. V finalu sta se pomerili ekipi Robe Varie (Piran) ter Mimoza (Hrvatini). Zasluženo je slavila prva in prejela na novo izdelani prehodni pokal Koza Nostra v enoletno skrbništvo. S tem je dosegla rekordnih 100 točk v prvenstvu (od uvedbe novega sistema točkovanja l. 2013) in si tako tudi teoretično že zagotovila naslov državnega prvaka 2016. Obe društveni ekipi KŠD Dolga Štorija, ki sta se lani srečali v finalu, sta se letos spopadli za tretje mesto. Boljša je bila ekipa Panda La  Mazza, četrta pa Mazza La Panda (obe moštvi Panda United, Istra Sever). Posebnost tega turnirja je tudi prehodni Fair Play pokal Koza Nostra, ki smo ga letos podelili četrtič, z željo po razvoju in krepitvi športnega, solidarnostnega in prijateljskega duha. Najbolj športna ekipa letošnjega turnirja je bila ekipa Strupene Gosenice (Ljubljana).

Turnir se je zaključil v športnem duhu z druženjem vseh ekip in obiskovalcev v poznih popoldanskih urah. 

Končna razvrstitev: 

1. Robe Varie (Piran)
2. Mimoza (Hrvatini)
3. Panda la Mazza (Obala)
4. Mazza la Panda (Obala)
5. Prekmurski Pandolaši (Črešnovci)
6. Strupene Gosenice (Ljubljana)
7. C. I. Pola (Pula, Hrvaška)
8. INDEstructiballs (Koper)
9. ŠKD Bela Tema (Koper)

6. Pandolo turnir KŠD Dolga Štorija »Koza Nostra« je bil sofinanciran s strani Mestne Občine Koper.

Stran uporablja piškotke, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo

Sprejemam
Facebook

Sledite nam tudi na uradni facebook strani KŠD Dolga Štorija.

Youtube

Oglejte si videoposnetke na našem uradnem kanalu na portalu Youtube

Postanite podpornik

Želite postati naš podpornik?

Kontaktirajte nas!

Pišite nam

Bi želeli sodelovati z nami, vas zanimajo naše aktivnosti?

Pišite nam na

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Postani član!

Včlani se v KŠD Dolga Štorija in postani del mladega kolektiva, ki želi aktivno preživljati prosti čas ter ohranjati tradicijo in kulturno dediščino slovenske Istre.

Več o tem...

Podporniki društva

Poleg članom in sorodnim društvom, ki podpirajo naše delovanje gre posebna zahvala podpornikom društva in donatorjem naših aktivnosti.

 

 

Podporniki...

Naključne fotografije