PREHODNI POKAL GRE V TRAJNO LAST EKIPI MAZZA LA PANDA

ZAKLJUČEN  PETI PANDOLO TURNIR »KOZA NOSTRA«


V soboto, 5. 9. 2014 se je na zunanjih površinah Športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru zaključil jubilejni peti Pandolo turnir “Koza Nostra” v organizaciji Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija iz Kopra.

Turnir, ki je osrednja prireditev društva z leti postaja najbolj priljubljen Pandolo turnir sezone. Letošnja »Koza Nostra« je bila posebna predvsem zato, ker je bil turnir izveden prvič, odkar je Pandolo postal prvi uradni šport, ki je registirian tudi kot živa kulturna dediščina. Zmagala je »domača« ekipa Mazza la Panda (Panda United) in prejela prehodni pokal Koza Nostra v trajno last, saj je prva zmagala na turnirju trikrat zapovrstjo.

Dogajanje se je pričelo ob 9. uri ko se je začel otroški turnir. V napetih dvobojih sta se pomerili otroški ekipi King Capra ter Forza Mazza. Spretnejša je bila slednja, ki je zasedla tudi prvo mesto v letošnji otroški ligi. Obe ekipi sta prejeli zasluženi nagradi.

Sledila je otvoritev turnirja z mimohodom in predstavitvijo desetih nastopajočih ekip.

Vremenska napoved je bila tudi tokrat napačna, saj je kljub napovedanemu celodnevnemu dežju celoten turnir bil izpeljan brez ene same kaplje dežja. Spremenljivo vreme, zanimive tekme ter športno vzdušje so bili lepa kulisa šestega turnirja sezone. Med igro seveda ni manjkalo dobrih udarcev, spektakularnih obrambnih akcij, pa tudi nekaj vroče krvi v najbolj napetih trenutkih. V finalu sta se prvil pomerili domači društveni ekipi Mazza la Panda ter Panda la Mazza. Zasluženo je slavila prva in prejela prehodni pokal Koza Nostra v trajno last, saj je prva ekipa, ki je zmagala na turnirju trikrat zapovrstjo. Tretja je bila ekipa Baronessa (Škocjan), četrta pa ekipa italjanske skupnosti s Pule C.I. Pola. Posebnost tega turnirja je tudi prehodni Fair Play pokal Koza Nostra, ki smo ga letos podelili tretjič, z željo po razvoju in krepitvi športnega solidarnostnega in prijateljskega duha. Najbolj športna ekipa letošnjega turnirja so bili Prekmurski Pandolaši (Črešnovci).

Turnir se je zaključil v športnem duhu z druženjem vseh ekip in obiskovalcev v poznih popoldanskih urah.

Končna razvrstitev:

1. Mazza la Panda (Obala)
2. Panda la Mazza (Obala)
3. Baronessa (Koper)
4. C. I. Pola (Pula)
5. Mimoza (Hrvatini)
6. Pazipandolič (Obala)
7. ŠKD Bela Tema (Koper)
8. Baštardi (Koper)
9. Robe Varie (Piran)
10. Prekmurski Pandolaši (Črešnovci)

 

Stran uporablja piškotke, da vam lahko omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo

Sprejemam
Facebook

Sledite nam tudi na uradni facebook strani KŠD Dolga Štorija.

Youtube

Oglejte si videoposnetke na našem uradnem kanalu na portalu Youtube

Postanite podpornik

Želite postati naš podpornik?

Kontaktirajte nas!

Pišite nam

Bi želeli sodelovati z nami, vas zanimajo naše aktivnosti?

Pišite nam na

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Postani član!

Včlani se v KŠD Dolga Štorija in postani del mladega kolektiva, ki želi aktivno preživljati prosti čas ter ohranjati tradicijo in kulturno dediščino slovenske Istre.

Več o tem...

Podporniki društva

Poleg članom in sorodnim društvom, ki podpirajo naše delovanje gre posebna zahvala podpornikom društva in donatorjem naših aktivnosti.

 

 

Podporniki...

Naključne fotografije